menu Home chevron_right

Biography


ALIDES HIDDING

In de zomer van 1980 had Hidding met de single Hollywood Seven een eerste hit in Nederland. De plaat was op 14 juni 1980 de 106e NCRV Favorietschijf op Hilversum 3 en bereikte de 26e positie in de Nationale Hitparade, de 25e positie in de Nederlandse Top 40 en de 20e in de TROS Top 50.

Hidding is oprichter en zanger-gitarist van de Nederlandse disco-funkband Time Bandits. Time Bandits was vooral bekend in de jaren tachtig en had diverse hits in zowel Nederland als in het buitenland.[1]

Hidding kenmerkt zich onder andere door zijn hoge stemgeluid (zogenaamde kopstem).

Na het aanvankelijke stoppen van de Time Bandits in 1988, ging Hidding zich bezighouden met het schrijven van liedjes voor onder meer Dan Hartman. In 2004 nam hij samen met Barbara Dex deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2004. Het liedje ‘One life’ eindigde op de derde plaats achter winnares Xandee en Natalia Druyts.

Hidding treedt zowel solo op als wederom met de band Time Bandits. Ook treedt hij op in verschillende theaterproducties. In augustus 2008 bracht hij het nummer ‘Live it up’ opnieuw uit in samenwerking met dj Johan Gielen. In 2012 schreef hij met toetsenist Åke Danielson aan een nieuw album van de Time Bandits. Dit resulteerde in het album Out of the blue.

In 2021 deed Hidding mee aan het televisieprogramma Beste Zangers.

Vanaf juli 2022 heeft Hidding de wekelijkse vlog “Roadie&Star React” op YouTube waarbij hij, samen met zijn road manager, liedjes van de jaren ’80 tot op heden beluistert en er commentaar op geeft.

Events


Social profiles


Booking contacts

Agency: DIsco-Train Bookings

Phone: +06 – 555 45 849

Email: info@disco-train.nl


Request availability