menu Home chevron_right

Prin6 – Prince Tribute & Funk Band

Den Haag [NL]

Biography


PRIN6 FEAT. PRINCE FAAR

Prin6: een 11 koppige Prince Tribute en Funk band.
De one-and- only Prince look-a- like Prince Faar brengt samen met zijn allstar band Prin6 o.l.v. de meest funky bassist Jay-Tee een ode aan Prince.
Prince Faar (The Dutch Prince) is begonnen in de Hennie Huisman
Soundmixshow. De looks & de zang was zo overtuigend dat dit een finale plaats betekende. Als finalist is Faar op tour geweest in binnen- en buitenland.
Kort daarna werd hij door Prince zelf ontdekt en werd Faar ingehuurd als stand-in tijdens The Love Sexy & Nude Worldtour. Hij is één van de weinige mensen die Prince persoonlijk kent!
Prince Faar is bij de wereldartiest thuis geweest in Minneapolis en heeft gespeeld in de Paisleypark studio’s en de Glamslams clubs van Prince.

Jay-Tee Teterissa een bassist van wereldformaat. Zo maakte hij in de jaren 80 deel uit van de eerste hip-hop band in Nederland Alex & the City Crew waarmee ze een hit scoorde in Amerika (Say What Say Who), hij speelde als bassist bij Candy Dulfer, Jan Akkerman en vele andere.
Niet alleen Nederlandse artiesten maar ook vele internationale artiesten als Tom Browne (Funkin’ for Jamaica), Paulo Mendonça en Mike Stern zijn gecharmeerd van
zijn unieke speelstijl en werken graag met hem samen.

Ruben Tarmidi komt uit een muzikaal nest waar veel Soul, Funk en R&B werd geluisterd. Zijn muzikale voorbeelden zijn Prince, Whitney Houston en Michael Jackson. In 2014 deed Ruben mee aan The Voice of Holland waar hij doorging naar de live-shows.
Na het afronden van zijn studie aan de Pop-Academie in Rotterdam werkt hij als zangdocent. Naast het geven van zanglessen wordt Ruben regelmatig geboekt voor optredens als solo artiest en als backing vocal en werkt hij aan
zijn eigen muziek.

Jaycilee Teterissa is een jonge talentvolle zangeres. De muziek is haar met de paplepel ingegoten, maar dat kan ook niet anders als dochter van Jay-Tee Teterissa. Jaycilee zingt als backing vocal bij de 11 koppige band Funky Fools, de beste James Brown tribute band van Nederland die o.a. support act is geweest voor Al McKay & Earth Wind and Fire Experience (USA). Naast Funky Fools heeft ze haar eigen coverband genaamd JC’s Groove waarmee ze moderne R&B, Funk and Soul nummers op eigen wijze speelt. Jaycilee’s kwaliteit als achtergrondzangers is dat zij de koortjes zich makkelijk eigen maakt en blend met de andere backing vocals waardoor men graag met haar samenwerkt. Zo werd Jaycilee voor het optreden van Paulo Mendonça in Nederland ook als backing vocal gevraagd.

Lévy Simon, de funky gitarist van Prin6, voor hem is muziek en familie een van de belangrijkste dingen in zijn leven. Zijn energieke funky slag en goede sound maakt van hem een veel gevraagde gitarist. Naast Princ6 speelt hij met diverse Nederlandse artiesten zoals Boris (BoSaris), Shary-an, Sarah-Jane, Luna Mae en Refreshed orchestra en is veel in de studio te vinden.

Stan de Kwaadsteniet een veelzijdige toetsenist wat tot uiting komt in de diverse bands waarin hij speelt. Stan heeft een eigen Fusionband genaamd Fat
Easy Grey, speelt bij songwriters zoals Charl Delemarre (Nederlandstalig,Folk) en Maurice van Hoek (Folk, Country, Americana) waarmee hij een
album en verschillende EP’s heeft opgenomen en speelt bij Sarah-Jane (Hip-hop, Soul en Jazz). Stan is een soundmaster waarmee hij Prin6 verrijkt.

Davy Andy Henket is een jonge veelbelovende muzikale drummer in de Nederlandse muziekscene die in 2016 is afgestudeerd aan het Conservatorium in Rotterdam. Davy is sindsdien een veel gevraagde drummer en heeft o.a. samengewerkt met Tom Browne, Sarah-Jane en Shary-An. Deze drummer staat bekend om zijn strakheid, muzikale drumsolo’s en eigenheid. Davy en bassist Jay-Tee zijn een eenheid als het gaat om grooven en zorgen ervoor dat ieder bandlid boven zichzelf uit kan stijgen.

MTM Hornsection.
Ruben van der Kleij, is voornamelijk met zijn trompet en trombone te vinden binnen de pop-scene. Na zijn afstuderen aan het conservatorium in Haarlem, waar hij mocht samenwerken met artiesten Roel van Velzen, Berget Lewis, Waylon en Prince trompettist Philip Lassiter, houdt hij zich bezig met lesgeven aan trompetleerlingen, een blazerspartijen arrangeer bedrijf Sheets4horns.com, diverse optredens en wordt hij samen met de MTM hornsection vaak gevraagd voor het inspelen van tracks van opkomende Nederlandse artiesten. Naast pop muziek speelt Ruben in verscheidene andere stijlen en formaties, van Bigbands tot aan DJ’s en van Klassieke orkesten tot aan Latin muziek.

Monique Horlings is in 2016 afstudeerd in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium. Monique voelt zich in diverse stijlen en formaties thuis; van
klassieke orkesten tot aan solo-optredens met een DJ. Monique is
altsaxofoniste in de Hermes House Band en daarnaast is ze als altsaxofonist actief bij de MTM Hornsection waarmee ze divese optredens doet in verschillende cover en tribute bands.

Max Groenen is een ondernemend (lead)trompettist. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Haarlem, waar hij trompet studeerde in de richting popsessiemuzikant, startte hij samen met trompettist/trombonist Ruben van der Kleij een eigen bedrijf in het maken van sheets/arrangementen voor blazers secties. Daarnaast speelt Max in verschillende cover en tribute bands met zijn MTM Hornsection en is hij trompettist van de Hermes House Band.

Fenna V (Fenna Volmer) is een saxofoniste en percussioniste bij wie haar innerlijke groove uit haar tenen komt. Met sterke passie en smaak speelt ze de sterren van de hemel.

PhotosSocial profiles


Booking contacts

Agency: DIsco-Train Bookings

Phone: +06 – 555 45 849

Email: info@disco-train.nl


Request availability