menu Home chevron_right
Amstelveencovid-19Nieuws

COVID 19 & TOEGANG voor de Disco-Train Party’s

Disco-Train | 4 juli 2021

DISCO-TRAIN: TOEGANG & COVID-19

 VRAAG & ANTWOORD
Ik wil naar een disco-train event

Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van de Rijksoverheid.

 • Als je een activiteit of evenement gaat bezoeken waarvoor je een coronatoegangsbewijs nodig hebt en nog niet volledig gevaccineerd bent.

  Let op! Vanaf 1 juli kan een herstelbewijs ook gebruikt worden om een coronatoegangsbewijs aan te maken in de CoronaCheck-app. Kijk voor informatie over het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.

Op dit moment zijn er 95 locaties waar je kan laten testen voor toegang. Regelmatig worden nieuwe testlocaties geopend.

Kijk hier voor een overzicht van de testlocaties. Bij het maken van een afspraak zie je de locaties die het dichtstbij jou in de buurt zijn.

Nee, dat is niet nodig. Als je gevaccineerd bent, kan je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via coronacheck.nl maken en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

De kosten van de test voor toegang worden op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Er zijn hiermee geen kosten voor jou als bezoeker.

Je ontvangt een e-mail met daarin een link om je testresultaat digitaal op te halen. Via die link vindt je je testuitslag en een unieke code. In de CoronaCheck-app zet je deze code om in een digitaal coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code.

Voor een geprint coronatoegangsbewijs kan je deze code via www.coronacheck.nl omzetten. Het testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs.

Kijk voor meer informatie op www.coronacheck.nl.

Let op! Vanaf 1 juli kan een herstelbewijs ook gebruikt worden om een coronatoegangsbewijs aan te maken in de CoronaCheck-app.

Ik ben getest bij een testlocatie die NIET is aangesloten bij testen voor toegang. Kan ik die negatieve test gebruiken?

Nee, dat is niet mogelijk.

Per 1 juli is dit mogelijk. Het herstelbewijs is geldig als coronatoegangsbewijs vanaf de 11de dag dat je positief getest bent tot en met 180 dagen naar de positieve testuitslag.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

TESTEN & AFSPRAAK MAKEN

Je afspraakbevestiging en een identiteitsbewijs.

Als je te laat bent, kunnen ze je niet meer toelaten. Je moet dan een nieuwe afspraak maken.

Door het RIVM gevalideerde sneltesten die worden afgenomen door een gekwalificeerd zorgprofessional. De medische en farmaceutische verantwoordelijkheid van het testen ligt bij de werkzame artsen en apothekers van de testaanbieder. Het gaat hier in principe om een neusswab. De testaanbieder kan ervoor kiezen om de neusswab te combineren met een keelswab.

Kijk voor meer informatie over welke testen er worden gebruikt op de website van de Rijksoverheid of bekijk dit filmpje van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

De testuitslag is 40 uur geldig. Dus je moet je binnen 40 uur voor de aanvang van de activiteit of het evenement laten testen.

Om het risico zo klein mogelijk te houden raden wij aan om zo kort mogelijk voor aanvang van de activiteit/het evenement je te laten testen.

Nee, dit is niet mogelijk.

We raden je aan om je op een locatie zo dicht mogelijk bij je huis te laten testen. Zit deze locatie vol wanneer jij je wilt laten testen? Laat je dan testen op een ander tijdstip, locatie en/of een andere dag.

Je kunt op dit moment je afspraak niet wijzigen. Kan je toch niet naar je afspraak komen? Annuleer deze dan in de afspraakbevestiging in je e-mail en plan een nieuwe afspraak in.

Nee, het is niet toegestaan.  De afspraak geldt voor 1 persoon. Voor elke persoon moet een aparte afspraak gemaakt worden.

Per 1 juli is dit mogelijk. Het herstelbewijs is geldig als coronatoegangsbewijs vanaf de 11de dag dat je positief getest bent tot en met 180 dagen naar de positieve testuitslag.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

In principe ontvang je de uitslag binnen een uur. Soms kan het wat langer duren. Geen uitslag ontvangen? Neem dan contact op met de helpdesk via 088-7770809 (maandag t/m zondag 08:00 tot 20:00 uur).

ONTVANG EEN TESTBEWIJS

Per 1 juli is dit mogelijk. Het herstelbewijs is geldig als coronatoegangsbewijs vanaf de 11de dag dat je positief getest bent tot en met 180 dagen naar de positieve testuitslag.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

De testaanbieder die jouw test heeft afgenomen stuurt je de uitslag.

Je ontvangt je uitslag via e-mail. Houd voor de zekerheid je spam folder in de gaten.

Je testuitslag is 40 uur geldig.

Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van de Rijksoverheid.

De testaanbieder meldt je uitslag bij de GGD. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen.

Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Let op! Per 1 juli is het mogelijk een bewijs van herstel van corona te gebruiken als coronatoegangsbewijs. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie

Voor het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs zijn twee mogelijkheden: met de CoronaCheck-app of met een geprint coronatoegangsbewijs via www.coronacheck.nl.
 
Nog geen vaccinatiebewijs en negatief getest? Om je coronatoegangsbewijs te verkrijgen gebruik je de code die je ontvangt bij je negatieve testuitslag. Deze code vul je in de CoronaCheck-app of website, om zo je coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code te maken. Deze QR-code toon je vervolgens bij de ingang van de activiteit of het evenement. Het testresultaat zelf geldt niet als geldig toegangsbewijs.
 
Kijk voor meer informatie op www.coronacheck.nl.

Nog geen vaccinicatiebewijs en negatief getest? Dan ontvang je een unieke code in je e-mail met de negatieve testuitslag. In de CoronaCheck-app zet je deze code om in een digitaal coronatoegangsbewijs.

Voor een geprint coronatoegangsbewijs kan je deze code via www.coronacheck.nl omzetten. Het testresultaat zelf geldt niet als geldig toegangsbewijs.

Je kan je testresultaat 40 uur lang bekijken vanaf het moment dat je getest bent.

NAAR DISCO-TRAIN

Een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), je identiteitsbewijs en een toegangskaartje.

Zorg ervoor dat je ook de CoronaMelder-app op je telefoon hebt staan om het risico op verspreiding van mogelijke besmettingen te verkleinen.

Disco-Train is verantwoordelijk voor de controle.  Wij controleren bij aanvang of jij een geldig coronatoegangsbewijs hebt via de QR-code in de CoronaCheck-app of via een geprint coronatoegangsbewijs van www.coronacheck.nl.

Kijk voor meer informatie op www.coronacheck.nl.

Deelname aan de activiteiten of evenementen waarvoor je een geldig coronatoegangsbewijs nodig hebt, is op eigen risico.
 
Meer informatie over de maatregelen die je moet nemen wanneer je na het bezoeken van een activiteit/evenement klachten krijgt, kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

VOORBEHOUD:

Ondanks de aandacht die wij hier aan geven: kan Disco-Train geen verantwoordelijkheid dragen voor de content. Het blijft jouw verantwoordelijkheid je goed te informeren.

Je kunt altijd de linkjes volgen naar de info pagina’s van de Rijksoverheid.

Written by Disco-Train

 • cover play_circle_filled

  01. Mixtapes
  DIsco-Train DJ Team

 • cover play_circle_filled

  01. And This is My House
  Dennis Harinck

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

Blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van de bekendmakingen van jouw favoriete artiesten en het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!