Biografie

Funky Frank (Frank van den Bold) is één van de eerste echte House liefhebbers van Nederland. Vanaf januari 1986 bepaalde zijn liefde voor deze muziek voor een groot deel zijn leven. In 1989 maakte hij al House muziek (nooit uitgebracht). In 1990 organiseerde hij zijn eerste House feesten. Dat was allemaal echter nog niet al te serieus te noemen. Zijn naam vestigde hij in 1992 in de scene door het legendarische Bassic Groove magazine op te richten. Daarmee gaf hij de House cultuur een gezicht en stem, waarmee voor het eerst ook met liefde werd geschreven over de muziek, feesten en bijbehorende lifestyle. Alle artiesten in de jaren ’90 werden dan ook altijd als eerste ontdekt door BG Magazine. Mede dankzij de fijnproevers-smaak van Frank.

Vanaf het jaar 1999 heeft hij de legendarische Integrate evenementen georganiseerd in Den Haag en een flink aantal andere, kleinere initiatieven.
Integrate werd geroemd als beste Nederlandse Techno evenement, naast Awakenings. Alle grote Techno en House artiesten traden aan op Integrate.

Met ruim 25 jaar ervaring in de Dance scene en 30 jaar dj-ervaring op zak is hij weer meer gaan deejayen en dan vooral op bredere schaal. Naast House draait hij immers onder het alter ego Funky Frank ook op vele disco feestjes.

Funky Frank is zijn electronische exponent, waarmee hij zich voornamelijk richt op het draaien van Deephouse, House, Tech-House, Techno en House Classics. Maar naast de meer elektronische muzieksoorten sluit hij zeker ook niet de meer clubgerichte muziek uit. Grote drijfveer voor hem is de variatie en creativiteit in de muziek. Dit zonder de dansvloer tekort te doen en met een groot aanpassingsvermogen aan plaats en tijd van optreden. Zijn platencollectie en kennis laten het tevens toe om de ‘sound’ van de avond van tevoren te bestellen. Vrij uniek voor een House Jock.


Stijl :House Classics, Disco
https://www.facebook.com/

Mixtapes