Biografie

DJ Sven (1961) is samen met MC Miker G bekend van dé zomerhit uit 1986, de 'Holiday Rap'; maar ook van zijn beruchte radioprogramma 'Sven & Dave' bij BNN op Radio 3, als mix-DJ en nu natuurlijk al ruim 13 jaar als ‘side-kick’ bij Somertijd.

Somertijd
"Ik was al jaren een groot fan van 'Somertijd' en vind dat het leukste middagprogramma van de radio. Rob van Someren weet als geen ander het sfeertje van ‘ouwejongens krentenbrood’ op de radio neer te zetten. Ik denk dat mensen in de auto zitten te bulderen van het lachen als ze naar 'Somertijd' luisteren. Ik ken Rob al vanaf 1988 en denk dat Rob en ik wel dezelfde humor hebben.
In 2013 won Somertijd de Gouden RadioRing, in 2016 wederom genomineerd en in 2019 weer.

Holiday Rap
In juli 1986 kwam de 'Holiday Rap' van DJ Sven en MC Miker G op nummer 1 terecht in de Top 40. De 'Holiday Rap' haalde zelfs in 44 landen de nummer 1 positie. DJ Sven: "Voor mij was het leuk dat ik een plaat had gemaakt die ik later aan mijn kinderen zou kunnen laten horen. Dat mijn gang nu helemaal vol hangt met goud en platina dat had ik niet kunnen voorzien!"

Sven's Classix
Het programma, eerst 'Disco Inferno', later Club Classics en nu op Radio 10 dus Sven’s Classix, is heel belangrijk voor Sven. Eindelijk werd Sven’s Classix het best beluisterde zaterdagavondprogramma in 2018. Sven wil de muziek die hij al vanaf zijn achttiende voor het publiek draait met zoveel mogelijk mensen delen. Op de feesten waarop hij draait, o.a. Disco-Train, bereikt Sven wekelijks veel mensen. En nu met Sven's Classix kan iedereen thuis genieten met de radio en het volume op 10!


Stijl :Disco Classics
https://www.facebook.com/realdjsven

Mixtapes