menu Disco-Train chevron_right

DJ Dick Liefting

Wijk bij Duurstede [NL]

Biography


Dick Liefting is geboren in Utrecht op 10 oktober 1963. Op 12 jarige leeftijd verhuisde hij naar Bunnik alwaar hij op 16 jarige leeftijd in contact kwam met het plaatselijke jongerencentrum.

Hier kon hij zijn hobby’s die hij tot dan toe alleen nog op zijn slaapkamer kon uitvoeren voor een groter publiek ten toon spreiden. Na deze groeifase kwam Dick terecht in Bardancing de Beesde, waar hij een groot aantal jaren als deejay op zaterdagavond de bezoekers vermaakte.

In de jaren 80 en 90 draaide hij nog in o.a. OHIO in Loosdrecht, Stairs in Maarssen, Polder Inn in Dronten en voor verschillende lokale en regionale radiostations.

Onder de contacten die hij heeft opgedaan met het draaien in discotheken en bij radiostations bevonden zich o.a. Marc Hartman en Martin Boer met wie hij zich eind jaren ’80 en begin jaren ’90 heeft gestort op het produceren. Dit resulteerde uiteindelijk in een eigen studio en verschillende producties die op vinyl en later op cd zijn uitgebracht.

De bekendste producties zijn het zang en rap duo Definition of Joy en de Luv Megamix. Beide opnames bereikten de Nederlandse top 40 en worden zelfs nu nog regelmatig gedraaid. Verder is zijn naam terug te vinden op vele herkenbare producties.

In 1995 besloot hij een punt achter het draaien en produceren te zetten, maar na een paar jaar ging het toch weer kriebelen en toevallig zocht uitgaanscentrum Brothers een ervaren deejay voor de zaterdagavond.

Aan het eind van 2001 ontstond het idee om op de laatste vrijdag van de maand, bij Brothers (inmiddels gesloten) een dance classics avond te organiseren met als naam Classic Café. Classic Café was vanaf de eerste avond een groot succes, zodat al snel besloten werd om dit tweemaal per maand te gaan doen. Dick was vanaf het begin één van de vaste deejays en was altijd te vinden in partyarea.

Omdat de muziek uit de 70er, 80er en 90er jaren ook nog steeds populairder worden op feesten en partijen draait hij ook regelmatig elders in het land. Zo draait hij met grote regelmaat als resident DJ in Club Nouvelle.

Ook is Dick op vrijdag- en zaterdagavond te horen op Radio Decibel met de EuroDanceNight én op zaterdag- en zondagmiddag 16.00-18.00 presenteert Dick de Middagshow, ook op Radio Decibel.

Events


Booking contacts

Agency: DIsco-Train Bookings

Phone: +06 – 555 45 849

Email: info@disco-train.nl


Request availability