menu Disco-Train chevron_right

Bibelot


Bibelot

Locatie: Bibelot - Dordrecht
Adres: Noordendijk 148 Dordrecht Nederland

Location


BIBELOT, DORDRECHT
Bibelot is een poppodium, gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht. Bibelot heeft twee popzalen (Main Stage en Power Stage) en Brandstof. Brandstof is de plek waar je heerlijk kunt wegzakken in een lekkere fauteuil na een concert of voorstelling in het Energiehuis.

HISTORIE:
Bibelot is het oudste “echte” poppodium van Nederland. Bibelot werd opgericht in 1967. Het begon allemaal in een zaaltje van de Verrezen Christus kerk in de wijk Crabbenhof. Na korte tijd werd er verhuisd naar de Steegoversloot, in het centrum van Dordrecht. In 1981 werd de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat de thuishaven. Sinds 2013 is Bibelot gevestigd in het Energiehuis.

POPZALEN:
De Power Stage biedt plaats aan 300 bezoekers (staplaatsen) en de Main Stage biedt maar liefst ruimte aan 800 muziekliefhebbers. Beide zalen zijn ontworpen om je zo goed mogelijk te kunnen laten genieten van live muziek. Qua akoestiek en licht- en geluidsapparatuur behoren ze bij de top van Nederland. Ook is er bijzondere aandacht besteed aan zichtlijnen: zelfs als je achteraan staat, heb je altijd goed zicht op het podium.

PARKEREN:
Direct naast het Energiehuis staat een parkeergarage met dezelfde naam. Volg de borden ‘P Energiehuis’. Het tarief is hier €1,40 per uur en wordt berekend per minuut. Het maximale tarief tussen 18:00 en 06:00 uur bedraagt slechts €3,00. Er kan alleen met PIN worden afgerekend.

PLATTEGROND/ROUTE: